Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na moskovskom letisku havarovalo ruské lietadlo letiace z Čiech
Zdielať na

Na moskovskom letisku havarovalo ruské lietadlo letiace z Čiech

Na moskovskom letisku Vnukovo havarovalo v sobotu ruské lietadlo, ktoré priletelo z Pardubíc. Stroj typu Tu-204 zišiel z pristávacej dráhy a začal horieť.

Na palube bolo 8 ľudí

S odvolaním na ruské ministerstvo vnútra o tom informovala agentura Interfax. Kapitán lietadla Tupolev 204 a jeho co-pilot boli mŕtvi na mieste. 27-ročná letuška zomrela pri prevoze do nemocnice rovnako ako aj ďalší člen posádky. Štyria ľudia utrpeli pri havária vážne zranenia.

Na palube stroja ruskej spoločnosti Red Wings Airlines o kapacite zhruba 200 osôb bolo podľa predbežných správ len 8 ľudí. Väčšinu tvorí pravdepodobne členovia posádky. Išlo o let WZ 9298, ktorý z Pardubíc odletel o 10:20 SEČ.

Rozlámalo sa na tri časti

České ministerstvo zahraničia, ktoré je v kontakte s veľvyslanectvom v Moskve, zisťuje ďalšie údaje o nehode. "Na palube lietadla boli iba členovia posádky. Žiaden občan Českej republiky nebol medzi nimi. Pred odletom lietadlo prešlo kontrolou a odštartovalo bez problémov," píše sa v tlačovom stanovisku. Lietadlo sa pri ostrom pristávaní rozlomilo na tri časti, jeho trosky zablokovali priľahlú diaľnici v oboch smeroch.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy