Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vyšetrovatelia skúmajú čierne skrinky havarovaného Tu-204
Zdielať na

Vyšetrovatelia skúmajú čierne skrinky havarovaného Tu-204

Ruskí vyšetrovatelia už skúmajú dve čierne skrinky so záznamami o lete, ktoré by mohli objasniť príčiny sobotného nešťastia ruského lietadla Tu-204 spoločnosti Red Wings na moskovskom letisku Vnukovo, napísala ruská agentúra Interfax.

Katastrofu zaznamenala kamera z auta

Havária lietadla, ktoré len s osemčlennou posádkou na palube priletelo do Moskvy z Pardubíc, si vyžiadala piatich mŕtvych. V nedeľu totiž v moskovskej nemocnici zomrela jedna zo zranených letušiek.

Ruské lietadlo s posádkou na palube pri technickom prelete z Pardubíc do Moskvy po opakovanom pokuse o pristátie nakoniec v sobotu doobeda tvrdo dosadlo na letisku Vnukovo. Stroj vyšiel z pristávacej dráhy, prebúral ochrannú bariéru oddeľujúcu letisko od rušnej prímestskej diaľnice, rozlomil sa na tri kusy a začal horieť. Katastrofický moment zaznamenala kamera v kabíne jedného z áut prechádzajúceho okolo letiska.

Lietadlo horelo už vo vzduchu

Podľa novinárky bulvárneho denníka Moskovskij komsomolec lietadlo vraj horelo už vo vzduchu, videla ho z diaľnice. "Keď sme videli lietadlo nad nami, valil sa z neho oblak dymu. Hneď som si myslela, že padá. Bolo vidieť, že sa snaží letieť rovno, ale niekoľkokrát sa naklonilo na bok, " povedala.

Príčinou katastrofy stroja, boli zrejme brzdy a nefunkčný režim spätného chodu, ktorý sa piloti snažili po pokazenom pristátí aktivovať, povedal nemenovaný člen tímu vyšetrovateľov ruskej agentúry Interfax.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy