Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Upratovačka vlak neukradla. Zdá sa, že mala len veľkú smolu
Zdielať na

Upratovačka vlak neukradla. Zdá sa, že mala len veľkú smolu

Mladá švédska upratovačka, ktorá podľa medializovaných informácií ukradla z depa vlak a vrazila s ním do budovy na predmestí Štokholmu, v skutočnosti zrejme uviedla súpravu do pohybu neúmyselne.

V piatkovom vyhlásení to uviedla miestna prokuratúra, ktorá nehodu vyšetruje. Elektrická jednotka bez cestujúcich v utorok nadránom prerazila v rýchlosti 80 kilometrov za hodinu ukončenie koľaje v obci Saltsjöbaden pri Štokholme a zastavil ju až náraz do trojposchodovej bytovky. Viac o prípade sa dočítate TU.

Súhra nešťastných okolností

Pôvodne sa predpokladalo, že ide o výsledok upratovačkinho pokusu vyskúšať si prácu strojvodkyne, no podľa prokurátora Paera Anderssona všetko nasvedčuje "súhre viacerých nešťastných okolností". Žena pri nehode utrpela vážne zranenia a vyšetrovatelia ju preto zatiaľ nemohli vypočuť. Prokuratúra napriek tomu tvrdí, že "v súčasnosti nie sú dostatočné dôvody na to, aby bola považovaná za podozrivú".

Vyšetrovanie odhalilo "viacero závažných porušení" bezpečnostných predpisov v depe, kde bola súprava odstavená, zatiaľ čo prehliadka v byte upratovačky ani vypočúvanie blízkych osôb nepreukázali, že by sa zaujímala o riadenie vlakov. Hrozivo vyzerajúca nehoda si nevyžiadala zranenia žiadnych ďalších osôb.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy