Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Šialenec začal strieľať po hasičoch. Tí pomáhali pri požiari
Zdielať na

Šialenec začal strieľať po hasičoch. Tí pomáhali pri požiari

Chladnokrvná poprava. Približne tak by sa dala opísať streľba, ktorej obeťami sa stali dvaja dobrovoľní hasiči. Šialenec rozpútal paľbu v čase, keď zasahovali proti požiaru v niekoľkých domoch.

Bola to pasca

Hasiči prišli hasiť oheň, ktorý zachvátil niekoľko budov v chalupárskej osade pri meste Rochester. Netušili, že boli vlákaní do pasce. Pred jedným z horiacich domov na nich spustil paľbu šialený muž.

"Keď prišli hasiči na miesto, ozvali sa výstrely. Guľky zasiahli všetkých hasičov. Jeden z nich ale stačil utiecť a privolal pomoc," povedal šéf polície Gerald Pickering. Šialenec zabil dvoch hasičov na mieste a ďalších zranil. Tých neskôr previezli do nemocnice. Zranený bol aj prichádzajúci policajt.

Nakoniec si strelil do hlavy

"Títo ľudia vstali uprostred noci a vybrali sa hasiť oheň, nečakali, že budú terčom útoku," dodáva šéf polície. Najmenej jeden člen privolanej policajnej hliadky potom začal vraha prenasledovať. Vypukla zúrivá prestrelka, pričom neznámy strelec si vzápätí sám strelil do hlavy. "Našim hlavným čieľom bolo zneškodniť strelca, ten je mŕtvy. Mesto je teraz bezpečné," hovorí Pickering.

Pri požiari boli zničené štyri domy a ďalšie štyri boli vážne poškodené. Hasiči evakuovali viac ako 30 ludí, ktorých pred strelcom krylo obrnené vozidlo.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy