Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Babka (80), ktorá urobila z Ježišovej fresky machuľu, predala obraz!
Zdielať na

Babka (80), ktorá urobila z Ježišovej fresky machuľu, predala obraz!

Cecila Gimenez, ktorá sa na celom svete preslávila iniciatívnym "zreštaurovaním" Ježišovej fresky, sa napokon ešte bude živiť maľovaním! 80-ročná babka, ktorá urobila z Ježišovej tváre machuľu, totiž predala svoj prvý obraz...

Predali ho za 1080 dolárov

A to v dražbe na internetovom aukčnom webe eBay. Nový majiteľ ponúkol podľa agentúry AP za amatérske dielo Las Bodegas de Borja (Vínne pivnice Borje) viac než trojnásobok pôvodnej ceny. Zaplatil zaň 1080 dolárov.

Obraz s výjavom z Borje, malej obce na severovýchode Španielska, dala do dražby kresťanská rozhlasová stanica z neďalekej Zaragozy, ktorej ho Cecila Gimenezová darovala. Výťažok údajne pôjde na konto katolíckej charity Caritas. Na obraz prišlo až 52 ponúk.

Babka si užíva záujem médií

Hviezdou sa Gimenezová stala v auguste, keď sa na vlastnú päsť chopila reštaurátorského štetca a "opravila" fresku Ecce Homo od Eliasa Garciu Martineza, ktorá bola viac než 100 rokov pýchou kostola v Borji. Nástenná maľba chátrala kvôli vlhkosti. Jej iniciatíva sa stala ihneď hitom na internete a sfušované dielo sa objavilo na tričkách, plagátoch a ďalších predmetoch.

Španielsky web theolivepress.es napísal, že Gimenezová najprv pred médiami utekala, postupne si však ich záujem začala užívať a v budúcom roku sa bude objavovať v španielskej televízii. Ponúkame vám aj video, na ktorom sa môžete "veľdielom" tejto babky pokochať...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy