Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Slováci a Sandy v New Yorku. Dochádza im benzín... a trpezlivosť
Zdielať na

Slováci a Sandy v New Yorku. Dochádza im benzín... a trpezlivosť

Chýba elektrina, teplá voda a je tu vážny problém s nedostatkom benzínu. Takto opisujú aktuálnu situáciu v New Yorku Slováci, s ktorými sme sa spojili. Obyvatelia postihnutých oblastí vraj pomaly strácajú trpezlivosť, pretože sa nemôžu dostať do práce, k priateľom a rodine, ktorí elektrinu majú...

Info cez internet a benzínu nedostatok

Fronty na benzínkach, autá bez benzínu. Tento problém sa pre Newyorčanov stáva deň za dňom akútnejší. "V New Yorku v meste nekúpite nikde benzín momentálne. Vyšla aj správa, že pomaličky sa bude benzín dovážať aj v cisternách. Dnes som dokonca počul, že aj lietadlá majú problém s tankovaním," informoval Marcel, Slovák žijúci v USA.

Na benzínkach sa tu čaká aj 8 hodín! "Niekde je povolených len 4-5 galónov benzínu na jedno auto. A musia mať v aute najmenej troch ľudí, inak ich ani nepustia do New Yorku," potvrdila Miška. Ľudia medzi sebou komunikujú mobilmi a notebookmi, na mnohých miestach stále chýba elektrická energia. O situácii sa tiež dočítali len cez internet.

Platby len v hotovosti

Pri nízkych vonkajších teplotách je ďalším problémom aj chýbajúca teplá voda v niektorých častiach zasiahnutej oblasti. "Ľudia si môžu zapáliť plyn trošku v kuchyni, prinajhoršom. Ale elektrické spotrebiče nejdú žiadne, stále. Stĺpy pováľali elektrické vedenia," komentoval ďalší Slovák v USA Štefan.

Slovenka Eva žijúca v New Jersey zase popisuje, že obchody s potravinami sú otvorené našťastie aj bez elektrickej energie. Platiť však práve pre jej výpadok môžete len v hotovosti! "Čo sa týka veľkých hypermarketov, majú svoje generátory, ale nie sú vraj dostatočne silné na to, aby zabezpečili chod všetkých mraziarenských boxov." "Neostáva nám nič iné len čakať a vydržať to," dodáva Slovenka Miška.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy