Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
AUTENTICKÉ ZÁBERY. Takto sa superbúrka pohrala s loďou
Zdielať na

AUTENTICKÉ ZÁBERY. Takto sa superbúrka pohrala s loďou

Superbúrka Sandy zasiahla východné pobrežie USA. Davidovi Evansovi, ktorý sa plavil výletnou loďou nakrútil autentické zábery superbúrky. Voda sa dostala aj do kajuty lode. Takto to tam vyzeralo...

Video ako prvé zverejnila spravodajská televízia CNN prostredníctvom svojho projektu iReport. "V noci sa v jednom momente loď naklonila tak, že po našej izbe sa pohyboval nábytok..." uviedol Evans pre CNN. Pozrite si video. 

Podľa čerstvých správ najmenej 16 mŕtvych po sebe zanechala "superbúrka" Sandy, ktorá v pondelok večer miestneho času (v noci z pondelka na utorok SEČ) udrela na východné pobrežie USA v štáte New Jersey. Na mnohých miestach spôsobila záplavy, prerušila dodávky elektriny pre viac než 5,5 milióna ľudí a skomplikovala dopravu.

Desať amerických štátov podľa servera BBC vyhlásilo stav núdze, asi miliónu obyvateľov úrady nariadili opustiť ich domovy. Starosta New Yorku uviedol, že hladina vody začína pomaly klesať. Podľa BBC ale bude rozsah škôd zrejmejší až za denného svetla. Odhady sa pohybujú medzi 10 a 20 miliardami dolárov! Viac než 60 ľudí predtým búrka zabila v Karibiku.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy