Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
REPORTÁŽ. Slováci v Británii súčasťou svadobného gangu!
Zdielať na

REPORTÁŽ. Slováci v Británii súčasťou svadobného gangu!

Slováci a Česi sú medzi zatknutými členmi veľkého organizovaného gangu sobášnych podvodníkov. Rozbila ho britská polícia. Naši a českí občania využívali fakt, že ako Európania mohli v Anglicku voľne žiť a pracovať. Za tučnú povíziu uzatvárali manželstvá s Pakistancami, ktorí tak mohli dostať povolenie na pobyt v Anglicku.

18 zatknutých

Píše o tom miestna tlač, napríklad Daily Mail a ďalší. Slováci a Česi cestovali do Pakistanu, a tam mali za tučnú províziu pomáhať s falošnými dokumentami. Prebiehalo to nejak takto. V Pakistane sa české a slovenské ženy žijúce v Anglicku narýchlo vydali za Pakistanca. Často ich ani nepoznali alebo na obrad vôbec nepricestovali. Nafotili si fotky, v neprítomnosti sfalšovali detaily, aby zamilované páry vyzerali dôveryhodne. Manželia vzali dokumenty a podali žiadosti o to, aby mohli za manželkami do Anglicka odcestovať.

"Bola to dobre fungujúca, profesionálna a naozaj komerčná operácia. Tato masívna operácia trvala značnú dobu," informovala policajná vyšetrovateľka Sarah Wright. Keď si v Islamabáde všimli podozrelo narastajúce svadby miestnych so Slovenkami a Češkami, spojili sa s britskou políciou. A tá gang rozprášila. Výsledkom jednej razie je 18 zatknutých, polícia ale nezverejnila všetky vyšetrovacie zväzky, takže zatknutých môžu byť desiatky ľudí.

Zadržali ju s províziou 1 000 libier

Jedna Češka dokonca prehlásila, že se vydala 3-krát počas 4 mesiacov. Ďalšia členka gangu bola zadržaná s províziou 1 000 liber na letisku pri návrate z Pakistanu, 2 z organizátorov stále unikajú.

Polícii sa podarilo zaistiť 62 falošných žiadostí o vízum, pretože gang pôsobil v Anglicku dlhšiu dobu, je možné, že rade Pákistáncov sa sem podarilo nakoniec ilegálne dostať. Stíhaným hrozí niekoľkoročný trest.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy