Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Gang v Rakúsku obchodoval s ľuďmi. Polícia zatkla aj Slovákov
Zdielať na

Gang v Rakúsku obchodoval s ľuďmi. Polícia zatkla aj Slovákov

Dvanásti Slováci čelia v Rakúsku podozreniam z obchodovania s ľuďmi. Organizovaná skupina sa podľa tamojšej polície dopustila aj podvodov, kupliarstva, či drogových deliktov.

Časť z nich sa priznala

Ešte v máji zadržali tri ženy a dvoch mužov pochádzajúcich zo Slovenska spolu s ďalšími dvoma podozrivými Rakúšanmi. Koncom júna zase skončili v policajných putách traja slovenskí občania – jedna žena a dvaja muži. Boli prevezení do ústavu na výkon väzby vo Wiener Neustadt. Časť z nich sa podľa polície priznala.

Rakúski vyšetrovatelia začiatkom leta Slovákom a ich komplicom z Maďarska, Turecka a Rakúska pripisovali až 250 trestných činov. V priebehu nasledujúcich mesiacov do spisu pribudlo ďalších 30 skutkov. Pred niekoľkými dňami rakúska polícia zadržala ďalších 13 osôb.

Ženy navádzali na prostitúciu

Podozriví mali navádzať na prostitúciu viaceré slovenské a maďarské ženy. Minimálne tridsať z nich skončilo podľa polície v rakúskych nevestincoch. Skupina tiež čelí podozreniu z toho, že organizovala žobranie neďaleko nákupných centier v okresoch Viedeň – okolie a Tulln. Vyzbierané peniaze mali žobráci odovzdávať skupine, ktorá má zrejme na rováši aj krádeže na odevných a potravinárskych trhoch v rakúskom hlavnom meste.

V tomto prípade mali podľa televízie ORF zločinci pracovať na príkaz 35-ročného Rakúšana. Dolnorakúska polícia nám zatiaľ ku kauze neposkytla žiadne bližšie informácie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy