Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Defekt nemusí byť náhoda. Gangy nikdy nespia
Zdielať na

Defekt nemusí byť náhoda. Gangy nikdy nespia

Presne pred rokom unikli z polície takzvané mafiánske zoznamy. Medzi zločineckými skupinami sa ocitli aj takzvaní „defektári.“ Zdá sa, že v hlavnom meste úradujú stále. Svedčí o tom aj najnovší prípad.

Spozornite pri oprave defektu

Ostražitosť je na mieste aj pri oprave defektu či inej poruchy na aute. Aj túto stredu totiž polícia prijala oznámenie od 34-ročného muža, ktorému neznámy páchateľ zo zadného sedadla auta odcudzil tašku s peniazmi a notebook v celkovej hodnote 300 eur. Poškodený muž práve vymieňal pravú prednú pneumatiku, ktorú mu tesne predtým niekto úmyselne poškodil.

"Polícia upozorňuje občanov, aby v prípade náhlej poruchy vozidla zvýšili opatrnosť. V prípade, že musíte vymeniť poškodenú pneumatiku, nemusí ísť o náhodu," potvrdila aj bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Na údajných mafiánskych zoznamoch, ktoré mali vlani uniknúť z polície, sa nachádzajú aj takzvaní defektári. Údajne má ísť o skupinu 26 mužov pochádzajúcich prevažne z Kosova, ktorý sa na Slovensku udomácnili po rozpade bývalej Juhoslávie.

"Defektári" operujú v Bratislave

Podľa medializovaných informácií pôsobia vo všetkých častiach Bratislavy, kde majú prenajaté byty. Nie je však vylúčené, že podobných partií je v hlavnom meste viac.

Len tento rok polícia zaznamenala dva prípady, v pri ktorých si dobre organizovaní páchatelia výrazne prilepšili. V januári mali obrať posádku Audi na diaľničnom obchvate v Bratislave o igelitku so 100-tisíc eurami. Zlodeji využili moment výmeny úmyselne pokazeného kolesa.

V júni zase na Pražskej ulici riešili dvaja podnikatelia opravu defektu na Škode Octavia, keď sa v tom mali prirútiť dvaja maskovaní a ozbrojení muži, ktorí ich pod hrozbou použitia násilia obrali o 178-tisíc eur.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy