Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Obušky a slzný plyn. Na hlavu tvorcu filmu vypísali odmenu
Zdielať na

Obušky a slzný plyn. Na hlavu tvorcu filmu vypísali odmenu

Americký pastor Terry Jones určite ani netušil, akú popularitu získa svojím už dnes presláveným snímkom, v ktorom symbolicky súdil moslimského proroka. Len ťažko sa však situácia vyvíja podľa jeho predstáv. Najprv rozhneval Lýbijčanov a teraz aj mladých Moslimov v Grécku. Ulice zaplnili zúriví demonštranti, slzný plyn, obušky a niekoľko odmien, ktoré sú vypísané na hlavu kalifornského filmára.

"Rúhačský film uráža Islam a ranil moslimských bratov. Žiadame aby boli zodpovední odsúdení na trest smrti."

"Ak niekto ukáže prstom na proroka, treba mu uťať prst. Sťatie hlavy je pre takéhoto rúhača príliš malý trest. Mal by byť popravený znovu a znovu." Aj takto vyzerajú reakcie pakistanského politika, či učiteľa na moslimskej škole.  

Niektorí film ani nevideli

Nevedno koľkí z tisícok nahnevaných protestujúcich na celom svete vôbec videli film, proti ktorému sa búria. Každopádne ich názor na autora amatérskeho filmu Nevinnosť Moslimov je jednoznačný.

Olej do ohňa protestov prilievajú dokonca aj politici. Pakistanský minister dopravy osobne ponúkol 100 tisíc dolárov za odmenu tomu, kto zabije autora filmu. Na jeho hlavu je už vypísaná odmena viac ako  pol milióna eur.

Kalifornský filmár a jeho rodina sa už skrývajú. Obavy o svoju bezpečnosť majú aj herci vo filme, ktorý získal vari najväčšiu negatívnu reklamu v dejinách.

 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

reuters

Súvisiace články

Najčítanejšie správy