Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Takto oslavujú MDD v Číne či Kolumbii...
Zdielať na

Takto oslavujú MDD v Číne či Kolumbii...

Dnes majú svoj sviatok deti. Tento deň sa oslavuje po celom svete. My vám ukážeme, ako sa s deťmi zabával čínsky prezident či vojaci v Kolumbii.

Medzinárodný deň detí oslavoval čínsky prezident v detskom centre v Pekingu. Politik odložil na chvíľu svoju vážnu tvár a pri vystúpeniach ukázal svoje detské ja. Prezident strávil medzi deťmi skoro celé popoludnie a ani na chvíľku nezaváhal, keď dostal ponuku zahrať si s deťmi obľúbené hry.

Deň detí oslavovali aj v Bogote

Deň detí si pripomenuli aj v kolumbijskej Bogote. Skupina detí z najchudobnejších časti krajiny dostala pozvánku do prezidentského paláca. O zábavu a program sa deťom postaralo niekoľko vojenských oddielov.

MDD sa oslavuje už desiatky rokov

Medzinárodný deň detí (International Children's Day, MDD) patrí k najobľúbenejším sviatkom, ktorý si pripomínajú obyvatelia krajín po celom svete. Tradícia tohto dňa určeného najmenším siaha až do roku 1925, keď sa v Ženeve vo Švajčiarsku konalo stretnutie Svetovej konferencie pre blaho detí. Zástupcovia 54-och štátov v rámci neho schválili deklaráciu, ktorá sa týkala chudoby detí, nelegálnej detskej práce, vzdelávania a ďalších otázok o problémoch detí na celom svete.

Niekde je MDD v máji, inde v októbri

Väčšina krajín, celkovo 21 vrátane Slovenska, si pre oslavu dňa detí zvolila dátum 1. jún, pričom dôvod nie je dodnes celkom známy. Niektoré štáty oslavujú MDD v iný deň, napríklad v Španielsku je to druhá májová nedeľa, vo Švédsku prvá októbrová nedeľa, v Maďarsku zasa posledná májová nedeľa. Vo väčšine krajín sú pre deti v tento deň pripravené rôzne aktivity, školské výlety, súťaže či iné podujatia. Hlavným cieľom je však upozorniť na problémy, s ktorými zápasia deti po celom.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy