Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
12 hodín čakala na zázrak. Ten sa napokon stal...
Zdielať na

12 hodín čakala na zázrak. Ten sa napokon stal...

Kuchynskému stolu môže Talianka ďakovať za záchranu života. Zo sutín ju vytiahli po 12 hodinách. Po silnom zemetrasení je to bohužiaľ jeden z mála príbehov so šťastným koncom. Počet obetí už stúpol na 17, z tisícov ľudí sa stali bezdomovci. Oblasť navyše v noci postihlo ďalších 40 otrasov.

Ľudia ostali bez domovov

Obyvatelia Pisy a Benátok vybiehali v panike do ulíc, keď sa v utorok o 9:00 hodine začala asi 60 kilometrov východne od Modeny triasť zem. Len o pár hodín neskôr nasledovali tri dotrasy s magnitúdou 5,1 až 5,3. K večeru úrady uviedli, že jedna osoba je stále nezvestná, záchranári preto naďalej prehľadávajú trosky.

"Nové zemetrasenie, ktoré zasiahlo región Emilia Romagna, zanechalo za sebou obete, zranených a zničené domy," uviedol premiér Mario Monti v televíznom prejave. V ňom tiež prisľúbil, že vláda spraví všetko pre to, aby zasiahnutým obyvateľom pomohla. Sústrasť rodinám obetí vyslovil aj pápež Benedikt XVI.

V troskách prežila 12 hodín

V meste Cavezzo sa záchranárom podarilo po vyslobodiť spod sutín 65-ročnú Emíliu, ktorá bola počas zemetrasenia v kuchyni a uväznil ju kuchynský stôl. Práve ten jej slúžil ako štít proti padajúcim troskám. Na pomoc čakala dlhých 12 hodín.

V roku 2009 si zemetrasenie v meste L'Aquila v strednom Taliansku vyžiadalo 300 obetí a desiatky tisícov zostali bez strechy nad hlavou.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy