Skoro jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dedinčan predával mäso zo zavraždených mladíkov
Zdielať na

Dedinčan predával mäso zo zavraždených mladíkov

Polícia zadržala dedinčana podozrivého zo zavraždenia viac ako desiatky chlapcov a mladých mužov, ktorých telá údajne rozsekal na kusy a mäso predal na trhu nič netušiacim zákazníkom. Polícia podľa nich muža odhalila po tom, ako začala preverovať okolnosti častého miznutia miestnych mladíkov v uplynulých rokoch.

O šokujúcom prípade z juhozápadnej, čínskej provincie Jün-nan v piatok informovali čínske médiá. Ako uvádza spravodajský portál Guangxi News, 56-ročného Čanga Jung-minga zadržali už pred dvoma týždňami v súvislosti s vraždou 19-ročného muža. V jeho dome totiž našli mobilný telefón a platobnú kartu obete ako aj ďalšie dôkazy.

Známy ako ľudožrútsky netvor

Guangxi News uvádza, že Čang v minulosti strávil takmer 20 rokov vo väzení za vraždu. V dedine bol známy ako "ľudožrútsky netvor" a samotár, ktorý sa nikdy nerozprával so susedmi. Niektorí z obyvateľov sa pre médiá vyjadrili, že z Čangovho domu videli visieť zelené plastové vrecia, a zdalo sa im, že z nich vytŕčajú kosti.

Predával ich ako pštrosie mäso

Hongkonský denník The Standard opisuje, ako policajti po príchode do domu našli ľudské oči zakonzervované vo fľašiach na spôsob "hadieho vína" a kusy sušiaceho sa mäsa, pravdepodobne ľudského pôvodu. Vyšetrovatelia sa tiež podľa neho obávajú, že Čang kŕmil časťami obetí svojich troch psov a zvyšok predával na trhu ako "pštrosie mäso".

Miestna polícia odmietla odpovedať na otázky zahraničných tlačových agentúr a takmer všetky informácie o prípade na čínskych portáloch medzičasom zmizli. Poskytovatelia internetových služieb tiež zablokovali vyhľadávanie frázy "nezvestní v Jün-nane". Oficiálna tlačová agentúra Sin-chua informovala o vyšetrovaní zmiznutí mladíkov pod dohľadom vyslaných expertov, na rozdiel od iných médií však neuvádza žiadne hrozivé podrobnosti.

Dôvod cenzúty je nejasný

Dôvody cenzúry sú nejasné, keďže čínske média pri informovaní o nepolitických zločinoch za bežných okolností nie sú obmedzované. Kanibalizmus je v Číne chúlostivou témou, keďže je známe, že sa v krajine vyskytoval ešte v 20. storočí ako dôsledok hladomorov alebo ako symbolický akt proti údajným nepriateľom v rámci Kultúrnej revolúcie.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy