Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Skok bez padáku z výšky 730 metrov. Do krabíc z kartónu
Zdielať na

Skok bez padáku z výšky 730 metrov. Do krabíc z kartónu

Pre toho, kto má strach z výšok, je jeho počin absolútne nepochopiteľný. On však takýto spôsob uvoľňovania adrenalínu miluje. 42-ročný Brit Gary Connery koketoval so smrťou počas zoskoku, aký nikto pre ním neabsolvoval.

Dopadol do 18 600 kartónových krabíc

V špeciálnom "lietajúcom" obleku sa vrhol do prázdna z vrtuľníka, ktorý bol vo výške 730 metrov nad zemou. A to bez toho, aby použil padák. Doskočisko mu pripravili z 18 600 kusov kartónových krabíc. Dlhé bolo 90 metrov a vysoké 3,5 metra. Výpočty jeho letu sa mu, našťastie, podarili a po necelej minúte vo vzduchu pristál do pripravených krabíc.

Otcovi dvoch detí zrejme už nestačili jeho doterajšie bohaté skúsenosti a rozhodol sa posunúť hranice ľudských možností ešte ďalej. Na konte má asi 900 zoskokov s padákom a 450-krát si skúsil base jumping. Teraz však skočil neďaleko mesta Henley-on-Thames severozápadne od Londýna z helikoptéry bez padáku.

Letel rýchlosťou takmer 130 km/h

Povolenie na riskantný zoskok dostal iba vďaka počasiu, ktoré vyhodnotili ako perfektné. Potom mu už neostávalo nič iné, len nabrať poriadnu guráž... Za niekoľko sekúnd dosiahol Connery v špeciálnom obleku, ktorý spomaľuje voľný pád, rýchlosť takmer 130 kilometrov za hodinu. Jeho let bol dlhý takmer 1,6 kilometra a trval necelú minútu.

Všetkým prítomným spadol veľký kameň zo srdca, keď sa vyhrabal zo záplavy kartónových krabíc živý a zdravý a vzápätí objal svoju ženu Vivienne. "Bolo to absolútne úžasné a vzrušujúce. Dopad do krabíc bol veľmi pohodlný a hladký. Moje výpočty očividne vyšli, čo ma veľmi teší," prezradil Gary po zoskoku agentúre Reuters.

Manželka: Je totálne šialený!

Dobrodruh, ktorý svoj úspech oslávil so šampanským v ruke, potom pokračoval: "Bol to krásny zoskok. Veľmi rýchlo som získal stabilitu a rýchlosť. Musel som ale preletieť cez nejakú turbulenciu, pretože som počas letu, ktorý som nikdy predtým neabsolvoval, cítil dosť veľa otrasov. Bolo to trochu čudné." A tu je pohľad jeho nežnejšej polovičky: "Je totálne šialený. Neskutočne sa mi uľavilo, že už je to všetko za nami."

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Extrém_skok_Gary_Connery

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy