Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Zrútilo sa lietadlo, neprežilo 130 pasažierov!
Zdielať na

Zrútilo sa lietadlo, neprežilo 130 pasažierov!

Neďaleko pakistanského hlavného mesta Islamabad v piatok havarovalo lietadlo typu Boeing 737 so 127 ľuďmi na palube. Podľa ministerstva obrany ázijskej krajiny nehodu štyri kilometre od pristávacej dráhy islamabadského medzinárodného letiska neprežil nikto z tých, ktorí boli na palube.

Príčinou pádu stroja letiaceho z Karáči bolo údajne zlé počasie. Boeing nezvládol pristávací manéver. Informácie o počte ľudí na palube sa rôznia a ten sa pohybuje okolo 130. Lietadlo sa zrútilo približne štyri kilometre od pristávacej dráhy islamabadského medzinárodného letiska, pričom sa ocitlo v plameňoch a je úplne zničené. Na mieste nešťastia zasahujú záchranné zbory. Podľa dostupných informácií môže počet obetí ešte stúpnuť, keďže stroj sa zrútil do obývanej oblasti.

V prevádzke viac než 30 rokov...

Piloti boeingu letiaceho z mesta Karáči nezvládli pristávací manéver, čo údajne mohlo spôsobiť zlyhanie navigačných zariadení v stroji, ktorý bol údajne v prevádzke viac ako 30 rokov. Piloti si údajne boli vedomí zlého počasia, no rozhodli sa podstúpiť riziko.

Ide o najväčšie letecké nešťastie v oblasti od júla roku 2010, keď pri páde lietadla spoločnosti AirBlue tiež pri Islamabade zahynulo 152 osôb.

Žena_plač_Pakistan_lietadlo

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy