Polojasno
14°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Vyčerpaný pápež žehnal svetu, pokrstil aj Slovenku
Zdielať na

Vyčerpaný pápež žehnal svetu, pokrstil aj Slovenku

Unavene pôsobiaci pápež počas tradičnej bohoslužby pokrstil osem ľudí vrátane jednej Slovenky. Zároveň vyzval kresťanov, aby v Sýrii zastavili krviprelievanie a aby nastúpili na cestu vzájomného rešpektu.

Ľudstvu hrozí "temnota"

Pápež Benedikt XVI. počas sobotňajšej veľkonočnej omše v Bazilike svätého Petra varoval svet pred vyprázdnenosťou hodnôt a absenciou Boha v čase veľkého technologického pokroku ľudstva.

Pontif to považuje za nebezpečné, keďže materiálne veci sa podla neho stavajú dôležitejšími a to na úkor Boha a dobra. Podľa hlavy rímskokatolíckej cirkvi materiálne veci vystupujú do popredia a stierajú rozdiely medzi dobrom a zlom, čo spôsobuje, že ľudstvu hrozí "temnota".

Pápež požehnal svetu

Dnes predniesol tradičné veľkonočné požehnanie Urbi et Orbi (Mestu a Svetu) z námestia sv. Petra v Ríme, kde slovenskému národu, ako aj ďalším 65-tim krajinám poprial v ich jazykoch radostné veľkonočné sviatky.

Pápež vo svojom požehnaní formou modlitby k vzkriesenému Kristovi vyzval kresťanov, aby v Sýrii zastavili krviprelievanie, aby nastúpili na cestu vzájomného rešpektu, a zároveň aby všetci utečenci z tejto krajiny našli prijatie a solidárnosť. Takisto sa venoval problémom Blízkeho Východu, kde pripomenul katolíkom ich vieru.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy