Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Animácia masakry: Takto zabili vraha (†23) z Toulouse!
Zdielať na

Animácia masakry: Takto zabili vraha (†23) z Toulouse!

K vraždám židovských detí možno vôbec nemuselo dôjsť - ak by sa chladnokrvný vrah nedostal predtým do väzenia a ak by boli francúzske tajné služby precíznejšie. Útočník totiž začal čítať korán až počas trestu v cele a tajné služby o ňom vedeli. Lenže zrejme nemali dosť zdrojov, aby ho podrobnejšie sledovali.

Korán čítal vo väzení

Chladnokrvný zabijak, ktorý má na svedomí smrť židovských detí, rabína a troch vojakov, mal sklony k násiliu od detstva. Keď ho vylúčili zo školy, stal sa z neho násilník a zlodej.

Radikalizovať sa však začal až vo väzení, kde sa stal vášnivým čitateľom koránu. Ako hlboko ho ovplyvnil, svedčí aj jeho rozhodnutie zomrieť so zbraňou v ruke.

Tajní o ňom vedeli

Francúzske tajné služby o ňom síce vedeli, tvrdia však, že v poslednom období nič nenaznačovalo príprave útokov. Nedostatočne ale vysvetlili, ako sa mu podarilo získať viacero zbraní.  

Do Ameriky by sa však Mohamed len tak ľahko nedostal. Spojené štáty ho totiž mali na liste podozrivých osôb, ktorých na letisku podrobne kontrolujú, alebo ich do krajiny vôbec nepustia. Brusel vyzval, aby sa podobný zoznam vypracoval aj v štátoch Európskej únie.

Útoky si nahrával

Polícia už našla videá, ktoré si Merah nahral pri útokoch. Prvej obeti, francúzkemu vojakovi povedal, že zabíja jeho bratov, preto on zabije jeho, pri druhom útoku kričal Aláh Akbar.

Na úteku pred policajným komandom vystrelil 30 rán, zranil troch policajtov, jedného ťažko. Jeho usmrtila pri zoskoku z okna guľka do hlavy zo zbrane snajpera.

Animáciu celej akcie si môžete pozrieť vo videu.

newsdirect.nma.com.tw

Súvisiace články

Najčítanejšie správy