Polojasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
REPORTÁŽ: Toto je mesto, kde nepoznajú stres
Zdielať na

REPORTÁŽ: Toto je mesto, kde nepoznajú stres

Prázdne ulice, autá z polovice minulého storočia a domy, ktoré si ešte pamätajú britských kolonizátorov. A keď sa rozhliadnete okolo seba, máte pocit, že tam zastal čas.

Takto to vyzerá v Juhoafrickom mestečku Montagu, ktoré je srdcom populárnej Route 62, najdlhšej vínnej cesty na svete. Toto mesto považujú za mekku juhoafrických hôr. Nebyť populárnych prameňov a rozprávkovej prírody, do tohto kúta sveta by ste však asi ťažko zablúdili. Spôsob tunajšieho života pripomína časy dávno minulé.

Dýcha históriou

Ak sa chcete preniesť do druhej polovice 19. storočia, stačí si zájsť na pohárik do ospalého mestečke Montagu na juhu Afriky. Prvým dotykom s históriou je jediný hotel v štýle art deko v krajine. Lenže originálny nábytok, dobové obrazy a figuríny s typickým oblečením sú len začiatok. "Rozhodli sme sa urobiť niečo naozaj originálne a zobrali sme hostí na výlet do minulosti," povedal pianista Kosie Hanekom.

Top hosťami sú Briti

Väčšinu hostí tohto mesteščka tvoria Briti. Avšak namiesto čaju a tradičnej whisky sa tu najväčšej obľube teší najmä víno. "Mali sme tu hostí, ktorí prišli s basou piva, no napriek tomu skončili pri víne," tvrdí manažér hotela P.J. Basson.

Zastal čas

Keď postavili diaľnice, Route 62 zostala opustená. Nie je nič lepšie ako previezť sa po nej na aute z polovice minulého storočia. Mobilné telefóny sú tu vzácnosťou, auto na ceste stretnete výnimočne a slovo stres väčšina obyvateľov Montagu nepozná. Takmer ako v rozprávke.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy