Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Monika chcela nastaviť anténu, spadla z balkóna
Zdielať na

Monika chcela nastaviť anténu, spadla z balkóna

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO / Nepochopiteľná nehoda sa udiala v jednom z obytných domov v Kysuckom Novom Meste. Ťažké zranenia pri nej utrpela 38-ročná žena, ktorá leží v žilinskej nemocnici. Monika sa zrútila z balkóna, ktorý teraz nemá zábradlie. Jej dcéra bola síce doma, ale nevie, ako sa to odohralo.

Boli dve hodiny po polnoci, Karin nakojila svojho malého synčeka, a unavená sa akurát pobrala spať. "Len som počula, že niečo buchlo. To ma zobudilo a vyšla som na balkón," hovorí suseda. "Bola to sekunda," opisuje Monikina dcéra, Karin. Hneď vedela, prečo jej mama vyšla na úzky balkón, ktorý je bez zábradlia. Nešla im televízia a už predtým sa snažili spolu nastaviť anténu.

Dom je v rekonštrukcii. Stavbári zhodili zábradlia z balkónov pred mesiacom. Samozrejme, pohybovať sa teraz na nich je životu nebezpečné. "Dláždili balkóny a teraz mali dávať akurát to zábradlie," pokračuje suseda. Podľa spoločnosti, ktorá spravuje panelák, sa pri oprave prestriedali dve firmy. S obidvomi podpísali riadnu zmluvu, ktorá myslí aj na zabezpečenie proti prípadnému úrazu.

"V tej zmluve oni prevzali zodpovednosť, aby pri oprave balkónov vykonali všetky potrebné bezpečnostné opatrenia, vrátane zábran," povedal právny zástupca správcovskej spoločnosti Jozef Pikuliak. Okamžite po tejto nehode požiadali stavbárov o nápravu.

"Pacientka sa nachádza mimo ohrozenia života, ale vzhľadom na jej stav pokračujeme v intenzívnej liečbe na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny," informuje hovorkyňa nemocnice Lenka Zateková.

Súvisiace články