Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zatknutý Miro s kvetináčom klamal o jeho pôvode. Ozdobu si nekúpil
Zdielať na

Zatknutý Miro s kvetináčom klamal o jeho pôvode. Ozdobu si nekúpil

ŽILINA / Vo štvrtok sme vás informovali o mladom Žilinčanovi, ktorý chodil po chodbe súdu s podlhovastým kvetináčom v rukách. Policajtom tvrdil, že je jeho, preto mu ho nemohli zobrať ani vo chvíli, keď sudca rozhodoval, či pôjde do väzby. No dnes už vieme, komu v skutočnosti patrí.

Keď ho policajti predvádzali pred sudcu, mal spútané ruky, ale tomu nebránilo v tom, aby v nich udržal kvetinovú dekoráciu. Na súde sa ocitol pretože podľa polície ukradol staršej 78-ročnej žene kabelku. "Dôchodkyňa mala v kabelke zdravotnú dokumentáciu, mobilný telefón, doklady, peňaženku so 128 eurami," povedala hovorkyňa žilinskej polície Jana Balogová.

Miro policajtom povedal, že kvetináč si čestne kúpil, preto mu dovolili, aby si ho zobral aj na súd. "Mne večer kolegyňa volala, aby som povedala vedúcej, že v televízii ukazujú muža, ktorý si pyšne nosí kvetináč, ktorý sme mali pred dverami," opisuje predavačka kvetinárstva Beáta Gašpieriková.  Pracovníčky žilinského kvetinárstva pri  reportáži okamžite spoznali ozdobu, lebo ju samy vytvorili. Vlastnými rukami ukladali kvetiny či čečinu do prúteného košíčka.

Ráno teda ohlásili policajtom, že to je ich kvetináč. Sudca Miroslava poslal za okradnutie starenky do väzby. Ešte vo štvrtok sa zdalo, že kvetináč ho počká, kým sa vráti spoza mreží. No dnes je jasné, že z väzenia si ho domov neodnesie.

Súvisiace články