Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Považskom Chlmci hrozí dopravný kolaps, tisícky ľudí porušujú pravidlá
Zdielať na

V Považskom Chlmci hrozí dopravný kolaps, tisícky ľudí porušujú pravidlá

POVAŽSKÝ CHLMEC / Neznesiteľná dopravná situácia v Považskom Chlmci si vynútila nasadenie mestských policajtov. V tejto žilinskej mestskej časti totiž stavbári robia kanalizáciu. Hlavná cesta je teda uzavretá. Tisícky vodičov tam nerešpektovali zákaz a porušili jednoznačné pravidlá.

Hlavná cesta cez Považský Chlmec je rozkopaná. Vodiči tadiaľ nevedia prejsť a mali by použiť dlhšiu obchádzkovú trasu. Lenže drvivá väčšina šoférov toto nariadenie ignorovala. "Tá doprava, ktorá bola v obytnej zóne, bola neúnosná. Cez hodinu tadiaľto prešlo 500 - 800 áut hocikedy," hovorí miestny obyvateľ Vlado Praženka. Preplnili úzke uličky tejto mestskej časti Žiliny. Vodiči, ktorí tadiaľto prechádzali, si vôbec neuvedomili, čo spôsobili ľuďom, ktorí tu žijú.

"Ráno išla sanitka o piatej, bola tu zápcha, koniec sveta," dodáva ďalší obyvateľ. Na ceste oddnes platia zvláštne opatrenia, vyžiadali si ich samotní miestni obyvatelia. "Pokiaľ sa to tu nekontrolovalo, tak ľudia si bežne chodili do ďalších obcí, mne to prekážalo," dodáva ďalší Chlmčan. Mestskí policajti dávajú pozor, aby do Považského Chlmca nevošli vodiči, ktorí tu nemajú čo robiť. Platia určité výnimky. Samozrejme, pre miestnych obyvateľov a záchranné zložky, taktiež pre autobusy.

"Mestská polícia Žilina na základe schváleného prenosného dopravného značenia vykonáva kontrolu dodržiavania zákazu vjazdu," povedal zástupca náčelníka Peter Mišejka. V prípade, že ho šofér poruší, môže mu dať mestský policajt pokutu aj 50 eur.

Súvisiace články