Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž prišiel do záložne a predal falzifikát mobilu
Zdielať na

Muž prišiel do záložne a predal falzifikát mobilu

ŽILINA / Prievidžan, ktorý sa do Žiliny priviezol autobusom, mal jasný cieľ: záložňu. Priniesol tam mobilný telefón, ktorý sa mu aj úspešne podarilo vymeniť za hotovosť. Išlo však o podvod.

Štyridsaťdeväťročný Vendelín priniesol do záložne falzifikát mobilného telefónu, ktorý sa mu podarilo založiť. Falzifikát známej značky vyzeral ako originál, bol zabalený v krabičke spolu s príslušenstvom, majiteľovi záložne predložil aj pokladničný doklad a záručný list, ten mu vyplatil 500 eur. To mu ale zrejme nestačilo. 

Falzifikát známej značky vyzeral ako originál, bol zabalený v krabičke spolu s príslušenstvom, majiteľovi záložne predložil aj pokladničný doklad a záručný list, ten mu vyplatil 500eur, to mu ale zrejme nestačilo. "Ďalší deň mal nahovoriť 41-ročnú ženu, aby založila rovnaký telefón len iného typu," potvrdila žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Blanka však predložila rovnaký záručný list a to už majiteľ vedel, že ho podviedli, zavolal políciu. "Muž je stíhaný na slobode, obvinili ho z pokračovacieho prečinu podvodu, hrozia mu dva roky," doplnila Balogová.

Súvisiace články