Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž sa pri práci na stavbe automobilky zrútil zo železničného mosta. Ide mu o život
Zdielať na

Muž sa pri práci na stavbe automobilky zrútil zo železničného mosta. Ide mu o život

NITRA / Ďalší vážny úraz na stavbe automobilky v Nitre. Štyridsaťštyriročný muž sa zrútil zo železničného mosta. Živnostník sa vážne zranil a bojuje o život. Inšpektorát práce zistil na stavbe viaceré pochybenia.

Štyridsaťštyriročný muž pracoval na železničnom moste. Zrútil sa dole zo zhruba 9 metrovej výšky. Bohumil robil montážne práce a k úrazu došlo počas toho, ako prekrýval železnú konštrukciu. 

"Vykonával montáž kompozitných roštov na obslužných lávkach," hovorí riaditeľ IP Nitra Róbert Bulla. Kolegovia zavolali pomoc, záchranári s vážnymi zraneniami previezli muža do nemocnice. "Poškodený utrpel zranenia s doposiaľ neurčenou dobou liečenia," dodáva riaditeľ. Pracovným úrazom tohto živnostníka sa zaoberajú aj inšpektori práce, tí zistili viaceré pochybenia. "Nebol zabezpečený priestor pod prácami vo výškach," pokračuje Bulla.

Podľa inšpektorátu boli na moste viaceré nezabezpečené otvory, pri ktorých stačí chvíľa nepozornosti. V tomto prípade hrozia aj vysoké pokuty. Miera zavinenie dotknutých osôb je v štádiu preverovania. Inšpektorát práce musí uložiť za také nedostatky sankcie vo výške 200 000 eur. 

"Poverený policajt začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre trestný čin pre ublíženie na zdraví," povedala hovorkyňa nitrianskej polície Renáta Čuháková. Na stavbe automobilky ide o tretí pracovný úraz. V marci prišiel o život 22-ročný mladík, ktorého montoval hasiace rozvody. V auguste sa zas vážne zranil 31 ročný muž, počas stavania oceľovej konštrukcie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy