Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rakovina zabila rodičov troch detí. Onkologické ochorenie zistili aj u dcéry
Zdielať na

Rakovina zabila rodičov troch detí. Onkologické ochorenie zistili aj u dcéry

DEDINKA / V ťažkej situácii sa ocitli traja súrodenci z obce Dedinka (okres Nové Zámky). V priebehu niekoľkých dní prišli o oboch rodičov, ktorí podľahli onkologickému ochoreniu. Starostlivosť o domácnosť na seba prebrala 24-ročná sestra. Onkologické ochorenie teraz lekári zistili aj jej.

"Ocino zomrel minulý rok a maminu o deň neskôr brali do nemocnice a nevládala chodiť už ani nič," opisuje Eleonóra. S onkologickým ochorením bojoval otec šesť rokov a mama dva. Dvadsaťštyriročná Nora a 21-ročný Miroslav sa po ich smrti musia sami o seba postarať a stali sa aj rodičmi najmladšej 10-ročnej Izabely.

Teraz v rodine opäť zavládol strach. Nore pred pár dňami diagnostikovali karcinóm štítnej žľazy. Je odhodlaná bojovať. "Prvé, čo sa ma sestra opýtala, že dúfam, že nezomrieš ako mamina. Tak som povedala, že posnažím sa," hovorí Nora. Onkologické ochorenie v detstve prekonal aj brat Miroslav.  
 
Obaja súrodenci zarábajú minimálnu mzdu a Nora už o pár dní bude dlhodobo práceneschopná. Nevedia, ako to finančne zvládnu. Veľmi by si priali, aby mali rodičia aspoň náhrobný kameň, kedže Nora ochorela, peniaze na to tak ľahko mať nebudú.

Ak chcete dievčatám pomôcť, tu je číslo účte, na ktorý môžete posielať finančné dary: SK2809000000005046349227.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy