Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Záhada v Komárne. V Matici Slovenskej miznú hektolitre vody
Zdielať na

Záhada v Komárne. V Matici Slovenskej miznú hektolitre vody

KOMÁRNO / V Dome matice slovenskej v Komárne miznú hektolitre vody. A nikto nevie kam. Odpočet vodomeru ukazuje denne toľko kubíkov vody, že by ste s nimi naplnili dva bazény. Stratená voda zatiaľ nepodmyla žiadnu stenu a nevytvorila ani jazero. Za odčítanú spotrebu však musia zaplatiť.

"Za noc 11 tisíc litrov vody, čo sú dva bazény," opisuje riaditeľ Domu matice slovenskej Jozef Černek. V budove nikto nebol a pred odchodom skontrolovali kohútiky vo všetkých prevádzkach i na toaletách. Posledná mesačná faktúra za vodné a stočné  bola viac ako 600 eur. Teória, že väčšia spotreba vody je úmerná vyššiemu počtu návštevníkov, vďaka zlepšujúcej sa činnosti, neobstála. Nebolo by to ani 5 percent nameranej spotreby. 

Existuje viacero verzií, čo bolo pôvodne pod tunajšou budovou. Zbombardovaná nemocnica, močariská, ale napríklad tu môže byť aj časť katakomb. "Budeme nápomocní vlastníkovi objektu pri hľadaní alebo riešení možnej príčiny úniku vody," povedala Helena Molnárová z Vodárenskej spoločnosti, KOMVaK.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy