Polojasno
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Vulgárny vodič sanitky hitom internetu. Podľa zamestnávateľa bola reakcia neadekvátna
Zdielať na

Vulgárny vodič sanitky hitom internetu. Podľa zamestnávateľa bola reakcia neadekvátna

BRATISLAVA / Celú situáciu nasnímal okoloidúci šofér. Na videu je vidieť križovatku, v ktorej na vedľajšej ceste stojí červené auto a za nim sanitka. Hoci pustí sirénu, šofér sa neuhne. Potom to príde.

Počas obiehania šofér sanitky jednoducho vytiahol megafón a vodičovi červeného auta vynadal vulgárnymi nadávkami. Video sa stalo na internete hitom. Za 5 dni ho videlo 150 000 ľudí. Tí na video reagujú rôzne. Jedni šoféra sanitky zastávajú s tým, že ak prevážal niekoho bojujúceho o život, dá sa takáto reakcia ospravedlniť. Druhí zase vyjadrujú absolútny nesúhlas voči správaniu sa šoféra sanitky. 

"Slovník vodiča ambulancie tak ako ho zachytáva videozáznam je neprípustný a neprijateľný. Išlo o skratovú reakciu vo vypätej situácii, kedy na ceste za pacientom a jeho záchrane rozhodujúc často minúty a sekundy, a včasný príchod sanitky často závisí od ohľaduplnosti a tolerancii ostatných účastníkov dopravy," odpovedala portálu topky.sk hovorkyňa Záchrannej zdravotnej služby Bratislava Vladimíra Döményová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy