Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Mesto Zlaté Moravce predáva nemocnicu
Zdielať na

Mesto Zlaté Moravce predáva nemocnicu

ZLATÉ MORAVCE / Vyššia ponuka nemusí byť vždy výhodnejšou. Presvedčili sa o tom mestskí poslanci v Zlatých Moravciach. Tamojšia nemocnica už dlhé roky zápasí s dlhmi. Jej predaj ale sprevádzajú rozkoly v názoroch o tom, ktorá z prihlásených spoločností dala lepšiu ponuku. Najviac to môže uškodiť samozrejme pacientom.

Kedysi výkladná skriňa regiónu. Posledná mestská nemocnica na Slovensku v Zlatých Moravciach. Dnes je už však laicky povedané pred kolapsom. Mesto sa preto rozhodlo, že ju predá súkromníkom. Prihlásili sa dvaja. 

"Rozhodli sme sa, že pôjdeme formou priameho predaja a vlastne súťažného dialógu, kde sa budeme usilovať vyrokovať čo najlepšie podmienky," hovorí Pavol Petrovič poslanec MZs Zlaté Moravce. Spoločnosť Agel a Hartenberg capital poslali svoje ponuky. Časť vedenia mesta sa priklonila k druhej ponuke. Vraj preto, že ponúkli viac za akcie. Ozvali sa ale poslanci, a bola ich väčšina, ktorí tvrdia, že ostatné podmienky oveľa lepšie nastavila firma Agel. V konečném dôsledku by mesto zarobilo stovky tisíc eur viac.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy