Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Študent z Afganistanu dostal za bodnutie spolubývajúceho 3 roky
Zdielať na

Študent z Afganistanu dostal za bodnutie spolubývajúceho 3 roky

NITRA / Okresný súd v Nitre vymeral trest 22-ročnému študentovi z Afganistanu, ktorý s nožom bodol spolubývajúceho. Prípad sa stal začiatkom roka na vysokoškolskom internáte. Zahraničný študent Slovenskej poľnohospodárskej univerzity sa pred súdom ku všetkému priznal.

Študent Ahmed sa na súde ku všetkému priznal. Povedal, že Michalovi ublížiť nechcel, ospravedlnil sa jemu a aj jeho mame. Pred súd dovidela policajná eskorta. Od spáchania činu je totiž vo väzbe. Na pojednávanie prišli kamaráti, ale aj afgánsky konzul z Pražského veľvyslanectva.

"Ľutuje, čo spravil. Je mu to ľúto, nevie to vysvetliť. Môj klient sa vyjadril iba tým spôsobom, že má z neho obavu a chce to mať za sebou," opisuje právnik bodnutého študenta František Polák .

Odsúdili ho na 3 roky. "Na 3 roky, to je smiešne rozhodnutie. Zmenilo mi to život určite v zlom," povedal spolubývajúci.   

Richard si to, čo sa stalo, stále nedokáže vysvetliť. S Ahmedom býval na internátnej izbe niekoľko mesiacov a nemali žiadne konflitky. Afgánec na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite študoval prvý ročník. Vo februári z ničoho nič chytil pod krk kamaráta, ktorý pokojne spal. Prekvapeného Richarda dvakrát bodol nožom.

U Afgánca zrejme išlo o skratové konanie. Stačilo však málo a incident sa mohol skončiť tragicky. Po výkone trestu môže Ahmed na ďalšie štúdium u nás na pár rokov zabudnúť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy