Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Po šestnástich potratoch porodila dcéru, ktorá žila iba rok
Zdielať na

Po šestnástich potratoch porodila dcéru, ktorá žila iba rok

Zdroj: Reprofoto/The Sun

BRIDGNORTH / Tridsaťdvaročná Lizzie Allen túžila po dieťati. Prekonala šestnásť potratov. Po nich prišla vytúžená dcéra, ktorá sa narodila o dva mesiace skôr, ako mala. Na svete ale bola len krátkych 15 mesiacov. Zabila ju meningitída.

Lizzie Allen z Veľkej Británie túžila po bábätku. Pravdepodobne ide o najsmutnejšiu matku na svete, pretože prekonala dokopy šestnásť potratov. Nakoniec sa jej podarilo otehotnieť a priviesť na svet dievčatko. Lizziene tehotenstvo bolo komplikované, malá Fleur-Rose sa narodila o dva mesiace skôr, ale prežila. 

Zomrela za šesť hodín

Dcéra bola úplne zdravá až do noci, keď sa zobudila s obrovským plačom. Mala vysokú teplotu, dostala kŕče, tak ju zobrali do nemocnice. Malé dievčatko sa upokojilo a znížila sa aj jeho telesná teplota. Začala opäť jesť a piť, dokonca sa hrala s hračkami. Lekári nenašli nič a chceli ju poslať domov. 

Matka si ale všimla vyrážky na krku. Fleur-Rose začala blednúť a jej stav sa zhoršil z minúty na minútu. Doktori prvýkrát spomenuli, že by to mohla byť meningitída. Predtucha bola správna, dievčatko do šiestich hodín zomrelo. Zlyhalo mu srdce.

Lizzie sa chcela so zlou skúsenosťou podeliť, aby si aj ostatní rodičia dali pozor a nepodceňovali podobné príznaky. "Fleur-Rose bola inak zdravé dieťa. Stále sa usmievala," dodala zlomená matka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy