Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
TV JOJ potešila malých hrdinov užitočnými darčekmi. Tisícky zdravotníckych pomôcok odovzdal aj Ondrej Kandráč
Zdielať na

TV JOJ potešila malých hrdinov užitočnými darčekmi. Tisícky zdravotníckych pomôcok odovzdal aj Ondrej Kandráč

KOŠICE / Nemocniciam a ich zamestnancom v týchto ťažkých časoch pomáha aj nadácia televízie JOJ. Tento týždeň naši kolegovia niesli hodnotný dar na východ Slovenska. Zdravotníci zažili veľké prekvapenie, keď zistili, kto je jedným z doručovateľov - Ondrej Kandráč. A veru, aj sa pritom zapotil.

Do Košíc dorazila veľká dôležitá zásielka. Užitočné prekvapenie pre detskú nemocnicu. Osobne ju prišiel priniesť spevák Ondrej Kandráč. I keď koronavírus ustupuje, zdravotníci musia naďalej dodržiavať prísne bezpečnostné opatrenia a na to im treba potrebné hygienické pomôcky, ktorých nikdy nie je dosť. Práve pre to, pomáhajú naše nadácie. "Respirátory, jednorázové oblečenia, ktoré potrebujú lekári a sestričky," s úsmevom v rúšku opísal obsah dodávky Ondrej Kandráč. "Určite ich využijeme teraz lebo stále tie zvýšené protiepidemiologické opatrenia v nemocniciach fungujú. V zmysle ochrany pacienta, ochrany rodiny, rodičov ale aj personálu," povedala generálna riaditeľka Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach Ingrid Urbančíková.

To čo sme dorúčili sú tisíce respirátorov, okuliarov, návlekov, rukavíc. To všetko využijú aj na detskej infekčnej klinike, kde vyšetrujú malých pacientov podozrivých na koronavírus. "Je tu jediné infekčné oddelenie v tomto kraji. Mali sme niekoľko pacientov, ktorých sme vyšetrovali s podozrením na dané ochorenie. Našťastie, potvrdilo sa iba u jediného pacienta, ktorý si ale nevyžadoval hospitalizáciu,"  skonštatoval medicínsky riaditeľ detskej nemocnice Igor Jenčo.

Užitočné dary poputujú aj do ďalších nemocníc Slovenska. "Možno od východu začne také ozdravovací proces na celé Slovensko a spolu to zvládneme. To je aj to, čo robí človeka človekom, že jednoducho sa vieme podeliť s tým čo máme a vieme pomôcť, tým, ktorí to potrebujú" pouvažoval Kandráč. "Veľmi sa tešíme, že na nás nezabudli, nezabudajú a nezabudnú,"  dodáva riaditeľka.

​V Žilinskom kraji spustili dva projekty vďaka ktorým rodiny v ťažkej životnej situácií môžu zadarmo využívať služby psychológov, právnikov, či sociálnych pracovníkov. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy