Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Osemročný chlapec prežil zázrakom: Pri hraní sa na kolobežke skončil na železničnom priecestí
Zdielať na

Osemročný chlapec prežil zázrakom: Pri hraní sa na kolobežke skončil na železničnom priecestí

NITRA / Osemročný chlapec jazdil na kolobežke a zrazil sa s vlakom, ktorý prechádzal cez priecestie. Nehoda sa stala podvečer v Nitrianskej časti Dolné Krškany. Dieťa malo šťastie.

Osemročný chlapec sa z kopca spúšťal na kolobežke. Iba pár metrov odtiaľto je železničné priecestie. Nehoda sa stala na priecestí bez závor. Zapnutá bola zvuková signalizácia čo si chlapec zrejme v zápale hry nevšimol. Pritom, ako zišiel z kopca podľa kamarátov, ktorí stáli v blízkosti, vbehol rovno ku koľajisku. Práve vtedy tadiaľ prechádzal osobný vlak.

"V tej poslednej chvíli ako vošiel na to priecestie ho zachytil vlak," opísal nehodu svedok. 


Rušňovodič vlaku, ktorý smeroval z Nových Zámkov do Nitry, nedokázal zrážke zabrániť. Brzdiť začal okamžite ako spozoroval, že sa niečo udialo. "Kolobežkár nerešpektoval signalizačné zariadenie a vbehol do jazdnej dráhy vlaku," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Osobný vlak, v ktorom sa viezli aj cestujúci, zastavil asi 100 metrov od priecestia. Na mieste zasahovali všetko záchranárske zložky. 8- ročného školáka previezli so zraneniami nôh do nemocnice. "Chlapec bol prevezený do nemocnice, následne večer bol v operačnom riešení, pričom jeho stav je stabilizovaný," informovala o stave chlapca hovorkyňa FN Nitra Tatiana Timková. 

Podľa svedkov vlak išiel cez priecestie, keď chlapec do neho narazil asi 60 kilometrovou rýchlosťou. "Polícia začala okolnosti tejto udalosti vyšetrovať ako dopravnú nehodu," dodala policajná hovorkyňa Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy