Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zapáchajúca hnedá hmota tečie ľuďom pod oknami, jej pôvod je neznámy
Zdielať na

Zapáchajúca hnedá hmota tečie ľuďom pod oknami, jej pôvod je neznámy

NOVOSAD / Obyvatelia obce Novosad v okrese Trebišov sa sťažujú, že žijú v smrade. Pod oknami majú obrovský problém. Z miestneho domova dôchodcov vraj vypúšťajú všetky splašky do priekopy pri domoch. Vedenie zariadenia to rázne odmieta, vraj to ani nie je technicky možné.

V kanáli obce Novosad je hustá, hnedá a zapáchajúca hmota, ktorá vôbec neodteká. Miestni sú presvedčení, že sú to jednoznačne výkaly a za všetkým je podľa nich neďaleký domov dôchodcov. Všetky dôkazy si zdokumentovali. "Majú tam také dve rúry, jedna z nich je zrejme určená na to. Mám fotky, kde tie výkaly presne vidno ešte aj vo vnútri," hovorí predsedníčka petičného výboru, Lenka Višňovská.

V dedine nemajú kanalizáciu. Rúry sú vraj určené na to aby nimi odtiekla voda zo strechy keď prší. "Obidve rúry sú úplne suché, nič tu nevypúšťame. V čase, keď prší, tu máme zvedenú vodu zo strechy," vysvetľuje riaditeľka domova dôchodcov, Ružena Vasilová. Odpad z domova dôchodcov, vraj končí v žumpe, ktorú pravidelne čistia. Vypúšťanie do kanála rázne odmietajú, aj vzhľadom na počet klientov. Domáci však hovoria o dlhodobom probléme. Odpad sa vraj vypúšťa najmä v noci. Obyvatelia ulice už kvôli tomu spísali petíciu. Tú starosta postúpil odboru životného prostredia.  Až na základe odobratých vzoriek sa zistí, kto mal pravdu.

Súvisiace články