Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Otvorili ulicu Mlynské Nivy, magistrát sľubuje viaceré vylepšenia
Zdielať na

Otvorili ulicu Mlynské Nivy, magistrát sľubuje viaceré vylepšenia

BRATISLAVA / Ulicu Mlynské Nivy v Bratislave po kompletnej, vyše dvojročnej rekonštrukcii môžu od dnešného rána opäť využívať vodiči, ale aj cyklisti a chodci. Vracajú sa aj pôvodné trasy mestskej hromadnej dopravy. Magistrátu sa aj pri rekonštrukcii súkromníka podarilo presadiť svoje pripomienky a s rekonštrukciou je spokojný aj zhotoviteľ.

Mlynské Nivy začali rekonštruovať ešte v roku 2018, pričom od februára vlaňajšieho roka bola ulica kompletne uzatvorená. V rámci rekonštrukcie okrem opravy cesty rozšírili chodníky a vybudovali cyklotrasu.

Unikátom je aj podzemná kruhová križovatka, ktoré bude viesť k novej autobusovej stanici. Podľa zhotoviteľa je aktuálny termín otvorenia august budúceho roka. Odloženie otvorenia spôsobila aktuálna koronakríza, ktorá zasiahla aj mnoho plánovaných prevádzok, ktoré v novej stanici vzniknú.

"Celá táto investícia bola hradená nami ako investorom v spolupráci s mestom, do tohto bulváru sa spolu nainvestovalo dokopy  približne 27 miliónov eur a ďalších 13 miliónov eur budeme ešte investovať do okolitej infraštruktúry," uviedol Viktor Ondrášek, development manažér stanice Nivy. 

"Máme tu o dva jazdné pruhy menej, širšie chodníky, segregované cyklotrasy a viac zelene," dodala 1. námestníčka primátora mesta Tatiana Kratochvílová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy