Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Starostom bratislavských mestských častí sa nepáči ako polícia postupovala v prípade Kusého, poslali ministerke list
Zdielať na

Starostom bratislavských mestských častí sa nepáči ako polícia postupovala v prípade Kusého, poslali ministerke list

Zdroj: noviny.sk/fotosita

BRATISLAVA / Starosta mestskej časti Bratislava – Lamač, Lukáš Baňacký, zastupujúci primátora hlavného mesta a starostov mestských častí Bratislavy adresoval ministerke spravodlivosti, prvej námestníčke generálneho prokurátora a poverenému policajnému prezidentovi otvorený list.

Spoločne v ňom vyjadrujú znepokojenie nad spôsobom, akým polícia a prokuratúra postupovali v prípade vyšetrovania starostu mestskej časti Bratislava - Nové mesto, Rudolfa Kusého.

"Ako predstavitelia mesta a mestských častí Bratislavy často riešime pri schvaľovaní nových projektov zložité situácie. Pri nových stavbách či vznikajúcich developerských projektoch musíme aj my z času na čas čeliť tlaku v snahe dôsledne hájiť verejný záujem a dodržiavať platné právne predpisy. Sme legitímne zvolení zástupcovia občanov a to čo sa udialo, považujeme za útok na samotnú podstatu poslania, ktoré nám s dôverou zverili obyvatelia našich mestských častí. Konanie polície považujeme v tomto prípade za výrazne neprimerané," píšu v liste. 

Starostu Nového Mesta minulý týždeň zadržala polícia pred jeho úradom a tri noci strávil v cele predbežného zadržania. Rudolfa Kusého obvinila polícia z dvoch prečinov a dvoch zločinov zneužívania právomoci verejného činiteľa. Obvinenie má súvisieť s developerskými projektmi v mestskej časti. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy