Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Bratislavská MHD dezinfikuje všetky vozidlá ako prevenciu pred koronavírusom
Zdielať na

Bratislavská MHD dezinfikuje všetky vozidlá ako prevenciu pred koronavírusom

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Primátor hlavného mesta Matúš Vallo upokojil všetkých o Bratislavčanov, že nový koronavírus nebol zatiaľ na Slovensku potvrdený a preto by ľudia nemali podliehať panike. Napriek tomu však vydali pokyn na komplexnú dezinfekciu všetkých vozidiel MHD.

Na území Bratislavy dodnes nebol potvrdený prípad ochorenia COVID-19. Napriek tomu mesto vydalo pokyny na komplexnú dezinfekciu všetkých vozidiel MHD, na pripravenosť členov mestského krízového štábu, ktorý bude aktivovaný na základe pokynu trvalého krízového štábu zriadeného na celoštátnej úrovni.

Zároveň budú nakupovať hygienické a dezinfekčné prostriedky pre zamestnancov, ktorí prichádzajú do priameho kontaktu s obyvateľmi.

Primátor okrem mestskej hromadnej dopravy myslí aj na starších ľudí. "Keďže štatistiky z iných krajín ukazujú, že seniorky a seniori patria medzi najzraniteľnejšie skupiny obyvateľstva z pohľadu komplikácií pri ochorení COVID-19, vydali sme tiež pokyn na obmedzenie návštev v zariadeniach pre seniorov v správe mesta smerom k osobám, ktoré v poslednej dobe navštívili oblasť s potvrdeným výskytom COVID-19," uviedol Vallo. 

Situáciu však podľa primátora neberú na ľahkú váhu a pripravujú sa aj na prípadný núdzový stav. "Vedenie mesta je v nepretržitom kontakte s odborníkmi, štátnymi a verejnými inštitúciami, najmä Úradom verejného zdravotníctva SR, ktorý je súčasťou krízového štábu zriadeného Vládou SR v súvislosti s ochorením COVID-19," dodal Vallo. 

Včerajším dňom vykonali na Slovensku analýzu na 211. vzorkách, s negatívnym výsledkom. 

Vírus COVID-19 už potvrdili v Česku. Pozrite si archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy