Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bezpečnosť v hlavnom meste sa zlepšila. Polícia si posvietila na Obchodnú
Zdielať na

Bezpečnosť v hlavnom meste sa zlepšila. Polícia si posvietila na Obchodnú

BRATISLAVA / Po brutálnom zabití mladého Filipínca na bratislavskej Obchodnej ulici sa nahlas začalo hovoriť o probléme s bezpečnosťou ľudí v tejto lokalite hlavného mesta. Miestni obyvatelia sa už dlhšie sťažovali na nadmerný hluk, vandalizmus a incidenty súvisiace s popíjaním alkoholu. Podľa polície sa však situácia zlepšila. Je tam viac hliadok i kontrol podgurážených mladistvých.

Policajné zložky začali venovať zvýšenú pozornosť Obchodnej ulici. Stalo sa tak najmä po násilnej smrti mladého Filipínca Henryho a následných sťažnostiach obyvateľov, ktorí vyzvali primátora Bratislavy a ministerku vnútra, aby sa postarali o zabezpečenie verejného poriadku. 

"Čo sa týka takzvanej uličnej trestnej činnosti, rovnako ani prípadov závažnejších foriem trestnej činnosti, neevidujeme žiadny podstatný nárast," uviedol policajný prezident Michal Szeiff.

Na ulici často dochádzalo k výtržnostiam alkoholom potúžených mladistvých. Práve na túto skupinu ľudí boli zamerané nedávne policajné akcie. Polícia začala od prvého júla dôslednejšie kontrolovať tínedžerov a podrobuje ich testom na alkohol. "Počas týchto výkonov bolo predvedených celkovo 40 osôb," dodáva Szeiff. 

Nie sú to však len incidenty súvisiace s alkoholom. Obyvatelia upozorňujú aj na ďalšie problémy, ktoré podľa nich polícia stále dostatočne nerieši.
Polícia chce prijatými opatreniami zvýšiť pocit bezpečnosti u obyvateľov aj návštevníkov mesta. Aby na Obchodnej skutočne zavládol pokoj a poriadok, je podľa občianskej aktivistky potrebné urobiť viac. "Zriadiť mobilnú policajnú stanicu, prípadne aby sa zvýšili pešie hliadky aj so psami. Výrazne by to zlepšilo situáciu aj ľudia by sa cítili bezpečnejšie," vraví aktivistka, Barbora Bayoudh. 

Pozrite si archívnu reportáž o bezpečnosti v nákupných centrách: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy