Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zhromaždenia Dúhový Pride a Hrdí na rodinu obsadia Bratislavu. Polícia situáciu nepodceňuje
Zdielať na

Zhromaždenia Dúhový Pride a Hrdí na rodinu obsadia Bratislavu. Polícia situáciu nepodceňuje

BRATISLAVA / V sobotu sa v Bratislave uskutočnia dve zhromaždenia. Jedno na podporu homosexuálov a transľudí a druhé s názvom Hrdí na rodinu. Usporiadatelia vyzývajú účastníkov k slušnému správaniu. Polícia situáciu nepodceňuje a nasadí zvýšení počet policajtov, ktorí budú dohliadať na bezpečnosť v uliciach. Podujatia si vyžiadajú aj obmedzenia v doprave.

Počas zhromaždení bude podľa policajných informácií úplne uzavreté centrum Starého mesta a to v čase od 12:00 do približne 18:00 hodiny. Počas pochodu budú policajti odkláňať dopravu zo Špitálskej ulice cez Dunajskú, z Karadžičovej zo smeru od Mlynských nív na Landererovú a v smere od Nábrežia armádneho generála Ludvíka Svobodu na Staromestskú ulicu.

Obmedzenie MHD

Obmedzenia sa budú týkať aj mestskej dopravy. Tieto linky budú mať upravené trasy. Linky č. 4. 8, 29, 129, 50, 70. "V teréne budú posilnené hliadky dispečingu DPB, a.s., ktoré budú riadiť dopravu operatívne podľa aktuálnej situácie v spolupráci s políciou," informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová.

Vstup na výnimku 

Do uzavretej zóny budú mať prístup len vozidlá osôb, ktoré tam majú trvalý pobyt. Polícia upozorňuje aj ostatných, ktorí plánujú prísť na tieto akcie, aby na parkovanie využili podzemné parkoviská, prípadne, aby zaparkovali mimo centra mesta. Koľko policajtov bude na dodržiavanie verejného poriadku dohliadať polícia neupresnila. "V prípade, ak by však došlo k narušeniu verejného poriadku alebo páchaniu inej protiprávnej činnosti, polícia v zmysle zákona o Policajnom zbore využije všetky zákonné možnosti na zjednanie nápravy a obnovenie verejného poriadku," vraví policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Začiatok 

Dúhový PRIDE má ohlásený začiatok o 13:00 na Hviezdoslavovom námestí. Druhé podujatie s názvom Hrdí na rodinu sa začne o 14:30 na Hodžovom námestí pred prezidentským palácom. Súčasťou programu obidvoch akcií sú aj samostatné pochody ulicami starého mesta. 

Pozrite si súvisiacu reportáž k pripravovanému zhromaždeniu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy