Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Štyria chlapci znásilnili 15-ročné dievča. Sudca rozhodol o ich väzbe
Zdielať na

Štyria chlapci znásilnili 15-ročné dievča. Sudca rozhodol o ich väzbe

LUČENEC / Polícia vyšetruje prípad znásilnenia iba 15-ročného dievčaťa z okresu Poltár. So štyrmi kamarátmi išla počas prázdnin von. Nevinná hra sa ale zvrhla. Obsah článku nie je vhodný pre maloletých užívateľov.

Príbuzní dievčaťa sa mali na políciu obrátiť až 3 dni po tom, ako malo dôjsť k incidentu. Dievča chlapcov poznalo, išlo preto s nimi mimo miesta, kde bývajú. "Pod zámienkou nevinnej hry sa situácia zvrhla tak, že ju znásilnili," uviedla polícia na svojej stránke. "Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme poskytovať bližšie informácie," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Vyšetrovateľ všetkých obvinil zo zločinu znásilnenia a zločinu sexuálneho násilia. Adrián, Tomáš, Sebastián a Michal strávili 3 noci v policajnej cele. Vyšetrovateľ, aj prokurátor pre nich žiadali väzbu. Posledné slovo mal súd.

Sudkyňa po 2 hodinách výsluchu návrhu vyhovela a všetkých štyroch vzali do väzby. "Obvinení sa dopustili násilnej trestnej činnosti, za ktorú môžu byť potrestaní odňatím slobody na 7 až 15 rokov," informovala polícia. Obvineným, ktorí sú mladiství, hrozí polovičný trest.

Pred budovou súdu sa zhromaždili príbuzní chlapcov, ktorí sa s nimi lúčili pred tým, ako ich polícia zobrala rovno do väzby. Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, všetci obvinení podali voči nemu sťažnosť. 

Viac informácii sa dozviete od reportérky Edity Hutkovej v KRIMI o 19:00. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy