Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Polícia SR vysvetľuje: Nafúkate z nealka, ústnej vody, kompótu a kvapiek?
Zdielať na

Polícia SR vysvetľuje: Nafúkate z nealka, ústnej vody, kompótu a kvapiek?

Zdroj: noviny.sk

BRATISLAVA / Polícia sa rozhodla otestovať niekoľko výrobkov, ktoré patria medzi Slovákmi k obľúbeným. Cieľom testovania bolo zistiť, či po ich konzumácii môže dôjsť k nafúkaniu. Nie je totiž tajomstvom, že mnohé z nich obsahujú nejaké to percento alkoholu.

"Otestovali sme za vás niektoré výrobky. Zdôrazňujeme, že máte právo požiadať policajtov, aby vám dali fúkať o 15 minút, aby sa z tela odbúral alkohol, ktorý sa v niektorých výrobkoch každodennej spotreby nachádza," uviedla polícia na svojej facebookovej stránke. 

Po skonzumovaní niektorého z výrobkov sa vám môže stať, že aj o niekoľko minút nafúkate. Nemusíte pri tom vypiť ani pohár alkoholu a nejaké to promile sa na dregery ukáže. Test policajtov vám teda ukáže, po ktorých výrobkoch malé promile nafúkate.  Po vypláchnutí úst s ústnou vodou nafúkate až 0,76. Po nealkoholickom pive dreger ukazal 0,07. Po keksíku a čokoláde s rumovou esenciou 0,00 promile alkoholu. Rovnaké číslo ukázalo aj pri čerešňovom kompóte. 

V roku 2017 prichytili policajti deväť tisíc vodičov pod vplyvom alkoholu. V prepočte je to 24 vodičov na deň. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy