Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dopravný kolaps v hlavnom meste potrvá ešte niekoľko dní
Zdielať na

Dopravný kolaps v hlavnom meste potrvá ešte niekoľko dní

BRATISLAVA / Hlavné mesto zažíva v ostatných dňoch v čase špičky dopravný kolaps. Dôvodom sú viaceré rekonštrukcie rozbitých vozoviek.

Lamačská cesta je jedným z hlavných dopravných ťahov v Bratislave. Denne po nej prejdú tisícky áut, no jej rekonštrukcia potrvá ešte niekoľko dní. "Chvalabohu, že tie ulice na jednej strane opravujú, lebo Bratislava je v katastrofálnom stave," vraví dopravný analytik, Maroš Palesch.

Aké sú obmedzenia?

Rekonštrukcia sa týka obidvoch smerov. To znamená, že ráno si vodiči postoja v dlhých kolónach v smere zo Záhoria, Lamača a Dúbravky. A v čase popoludňajšej špičky si vodiči postoja v kolóne v opačnom smere, teda v smere von z mesta. "Opravuje sa celý úsek tejto cesty a premávka je vždy obmedzená do dvoch jazdných pruhov. To znamená, že dva sa opravujú a dva sú spustené v oboch smeroch," vysvetľuje hovorkyňa hlavného mesta, Zuzana Onufer. 

Premávka je čiastočne obmedzená a zúžená do dvoch pruhov. Rekonštrukcia by sa mala skončiť v stredu 9. mája. Vodiči, by preto mali byť k sebe dovtedy zhovievaví a tam, kde sa dá využívať takzvané zipsovanie, aby sa zbytočne nevytvárali ešte väčšie kolóny.

Ako treba jazdiť?

V prvom rade by mali vodiči byť k sebe viac tolerantní a hlavne trpezliví. "Treba sa zipsovať, hlavne pri tých častiach, kde sa spája trasa z Lamača, kde sa spája trasa z Dúbravky," dodáva Palesch. Tí, ktorí nemusia ísť priamo do centra mesta, nech radšej použijú trasu cez bratislavský obchvat. 

Vodiči pripravte sa cez víkend aj na uzávierku diaľnice D1. Na ktorom úseku? Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy