Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Príjazd k nemocnici bol ako tankodrom. Pacienti v sanitke trpeli
Zdielať na

Príjazd k nemocnici bol ako tankodrom. Pacienti v sanitke trpeli

BRATISLAVA / Pacienti pri prevoze do nemocnice zažívajú nepríjemné chvíle. Cesta na urgentný príjem Ružinovskej nemocnice bola dlhé roky v dezolátnom stave. Už je to minulosť.

Cesta do bratislavskej ružinovskej nemocnice na urgentný príjem ešte do nedávna skôr pripomínala tankodrom. Vozovka bola niekoľko rokov v dezolátnom stave. Pacienti zažívali pri prevozoch veľmi bolestivé chvíle. "To sú také bolesti pri rýchlych zmenách pohybu, ktoré žiadne lieky od bolesti alebo aj do žíl podané nedokážu utlmiť," hovorí lekár a záchranár Viliam Dobiáš.

Pred pár týždňami položili na cestu konečne nový asfalt. "Príjazdová cesta k urgentnému príjmu Ružinov je zrekonštruovaná a v plnej prevádzke od 25. novembra. Rekonštrukcia bola pôvodne naplánovaná ku koncu tohto roka a sme teda veľmi radi, že sa to podarilo o mesiac skôr," vyjadrila sa Eva Kliská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave.

Okrem nového asfaltu, bolo potrebné urobiť aj novú hydroizoláciu. Pod cestou sa nachádzajú podzemné priestory, ktoré musia byť chránené pred zatečením vody. "Táto rekonštrukcia bola jednou z priorít súčasného vedenia UNB, pretože poskytovanie kvalitnej zdravotnej starostlivosti a komfort pacienta je v našej nemocnici na prvom mieste," hovorí Kliská.

V zlom stave sa nachádza aj cesta na urgentný príjem na bratislavských Kramároch. Tá sa tiež dočká rekonštrukcie. "V budúcom roku je tiež naplánovaná aj modernizácia urgentného príjmu na Kramároch, kde súčasťou bude aj rekonštrukcia príjazdovej cesty," povedala Kliská.

Pozrite si archívnu reportáž k téme:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy