Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
FOTO: Z bratislavského nákupného centra sa valili kúdoly dymu
Zdielať na

FOTO: Z bratislavského nákupného centra sa valili kúdoly dymu

BRATISLAVA / V známom bratislavskom nákupnom centre popoludní horel nadchod. Podľa svedkov bol požiar sprevádzaný silným zadymením. Hasiči ľudí okamžite evakuovali.

"Vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V bolo v súvislosti so včerajším požiarom obchodného centra na Einsteinovej ulici trestné stíhanie, vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia.  Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania včera v čase krátko po 16.45 h doposiaľ neznámy páchateľ, pravdepodobne z nedbanlivosti neznámym spôsobom spôsobil požiar z vonkajšej strany jedného z vchodov do obchodného centra," povedal hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff.

Ľudia, ktorí museli opustiť Aupark zostali v garážach, odtiaľ sa nevedeli dostať. Alena z Bratislavy hovorí, že v garáži čakali všetky autá približne 45 minút. Akcia trvala niekoľko minút. Hasičom sa podarilo požiar uhasiť veľmi rýchlo. 

"Vchádzala som dovnútra cez valiaci sa dym. Klimatizácia bola zanesená štipľavým dymom. No až po 15-20 minútach prišli hasiči. Neviem, či kvôli zhustenej premávke alebo ich neskoro privolali. Horel prístupový mostík. Evakuácia prebehla hladko a pomerne rýchlo. Záchranné zložky reagovali promptne a s prehľadom. Len niektorí Slováci nezapreli náturu v tlačenici v autobusoch," napísala Bratislavčanka Lenka.

​Na mieste sa tvoria kolóny. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy