Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Cez okno zbadal znásilnenie, dievča (18) zachránil v poslednej chvíli
Zdielať na

Cez okno zbadal znásilnenie, dievča (18) zachránil v poslednej chvíli

Archívna reportáž

PLZEŇ / Michael (26) je policajt z povolania. V osudný deň ale bol doma s priateľkou. Keď začul z vonku krik, neváhal ani sekundu. Mladému dievčaťu šiel okamžite na pomoc a zvrhlého muža zatkol.

Celá dráma sa odohrala v mestskej časti Lobzy v nedeľu okolo tretej hodiny ráno. Mladé dievča sa zrovna vracalo z nočnej zábavy, keď na ňu skočil cudzí muž (28) a chcel ju znásilniť. "S priateľkou sme pozerali televíziu. Z vonku som začul krik. Pozrel som sa z okna a videl som, ako nejaký muž leží na žene. Tá sa bránila a volala o pomoc," spomína si Michael. 

Ani chvíľu neváhal a vybehol von. Jeho priateľka medzitým volala políciu. Keď násilník videl, ako sa k nemu Michael blíži, prestal sa o dievča zaujímať a začal utekať. "Asi po 30 metroch som ho dobehol. Skočil som po ňom a on spadol na zem. Stál som nad ním a čakal, kým príde polícia," opisuje udalosť tej noci strážnik. Počítal aj s tým, že muž môže mať nôž alebo zbraň, napriek tomu odhodlane vyrazil na pomoc. Hlavné preňho bolo bezpečie dievčaťa, povedal pre Blesk.cz. 

Také šťastie, žiaľ, nemala mladá žena, ktorú niekoľko dní znásilňovali traja muži. Keď sa jej podarilo utiecť, bolo už neskoro. Vážnym zraneniam podľahla. Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy