Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Stratený lesk Obchodnej ulice pomôžu obnoviť aj študenti
Zdielať na

Stratený lesk Obchodnej ulice pomôžu obnoviť aj študenti

BRATISLAVA / Obchodná ulica v Bratislave by podľa autora publikácie Obchodná 1984 - 2014 mala byť nielen krásna, ale aj živá. Na obnove bratislavskej Obchodnej ulice by svojimi nápadmi mohli prispieť aj študenti.

Obchodné ulice svetových metropol bývajú akousi výstavnou skriňou a pýchou miest. Na obnovení lesku bratislavskej Obchodnej ulice sa budú môcť podieľať aj študenti. 

Spoluautorka školského projektu "Nová Obchodná" Monika Šteflovičová na adresu Obchodnej ulice v Bratislave povedala: "Absentuje tu zeleň. Nejaké tie prvky, ktoré by spríjemnili to prostredie. Ľudia si nemajú kde oddýchnuť, čo v podstate robí Obchodnú ulicu miestom, cez ktoré sa len prejde."

Za výhodu však študenti považujú polohu ulice a peší ťah, ktorý v rámci mesta predstavuje. Aby sa však stala reprezentatívnym miestom, mali by sa podľa študentov odstrániť zanedbané reklamy či zabezpečiť pokoj a kľud pre peších. 

Ingrid Konrad, hlavná architektka hlavného mesta považuje za kľúčovú spoluprácu: "Tu ide o to, že musíme spolupracovať. Svoj podiel musí dať aj majiteľ budovy. Veď on má tiež záujem, aby mu jeho obchody dobre prosperovali."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy