Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prípad nájdených kostí v Moste pri Bratislave: Polícia začala trestné stíhanie
Zdielať na

Prípad nájdených kostí v Moste pri Bratislave: Polícia začala trestné stíhanie

BRATISLAVA / Pred mesiacom zasahovali policajti neďaleko Mosta pri Bratislave. Z vody vytiahli telo, ktoré bolo zabetónované v sude. Polícia potvrdila, že išlo o vraždu.

Časť lesa uzavreli policajti 17. februára. Na druhý deň po otrasnom náleze vytiahli z vody aj trezory a rôzne doklady i prenosné pokladničky.

Vytiahli najprv ten trezor a ďalší chalan, čo pomáhala, potom padol do vody, zistil, že tam ešte niečo je," opisuje svedok.

Na breh vytiahli sud. Na mieste sa im podarilo odstrániť vrchnák. Sud bol takmer po vrch zaliaty betónom. V ňom sa nachádzala kostra.

"V súvislosti s kostrovým nálezom sme na základe predbežného znaleckého skúmania zistili, že ide o osbu mužského pohlavia," spresnil hovorca policajného prezídia Martin Wäldl.

Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu polícia už pozná totožnosť zavraždeného. Ten mal v sude na dne rieky ležať niekoľko rokov.

"Bližšie informácie k vyšetrovanej veci v tomto štádiu trestného konania nie je možné poskytnúť, pretože by mohlo dôjsť k ohrozeniu, resp. mareniu aktuálne prebiehajúceho dokazovania," dodal Wäldl.

Rybári, ktorí na miesto, kde nález našli, chodia pravidelne, tvrdia, že v Malom Dunaji sa sudov, ktoré tam nemajú čo robiť, nachádza niekoľko. Podľa nich páchatelia toto miesto navštevovali často, pretože autom je ľahko prístupné.

V prípade, že sa podarí páchateľa zadržať, hrozí mu až 20-ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy