Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Neprávoplatne odsúdený policajt sa vracia do služby
Zdielať na

Neprávoplatne odsúdený policajt sa vracia do služby

BRATISLAVA / Policajt, zatiaľ neprávoplatne odsúdený za korupciu na 5 rokov, zasadil ranu ministerstvu vnútra. Vracia sa späť do zboru a hoci je naďalej stíhaný za úplatok, bude opäť brázdiť ulice v policajnom aute s nápisom Pomáhať a chrániť. Vyhral totiž súd o nezákonnosť jeho prepustenia rozkazom, ktorý podpísal minister vnútra Robert Kaliňák v roku 2013.

Veliteľa bratislavskej hliadky PMJ od roku 2013 stíhajú za korupciu a v novembri toho istého roka ho minister vnútra rozkazom prepustil. Stalo sa tak po tom, čo v auguste 2013 mali dvaja hliadkujúci policajti vidieť prechádzať auto na červenú na Vajnorskej ulici. Vodiča zastavili, no namiesto pokuty žiadali od vodiča nakoniec netradičný úplatok - poltucet lepšieho šampanského.Obaja PMJčkári dostali od Špecializovaného trestného súdu za prijímanie úplatku koncom roka 2015 tresty po 5 rokov.  

Rozsudok nie je ani po viac ako roku právoplatný. Po odvolaní sa obžalovaných policajtov je prípad dodnes nerozhodnutý na najvyššom súde. Najvyšší súd ale rozhodol o civilnej žalobe policajta voči ministerstvu vnútra o nezákonnosti jeho prepustenia z polície. Trojčlenný senát jednomyselne zrušil personálny rozkaz ministra vnútra.

PMJčkár, neprávoplatne odsúdený za korupciu, sa od januára vráti do policajného zboru na bratislavskú Pohotovostnú motorizovanú jednotku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy