Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Erik Tomáš nemusí vysvetľovať stretnutia s predstaviteľmi Čistého dňa
Zdielať na

Erik Tomáš nemusí vysvetľovať stretnutia s predstaviteľmi Čistého dňa

BRATISLAVA / Parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií nebude skúmať zákonnosť konania poslanca Erika Tomáša v prípade kauzy Čistý deň. Podnet podali poslanci za SaS. Erik Tomáš sa totiž stretol s predstaviteľmi galantského resocializačného zariadenia, ktoré je predmetom vyšetrovania v známej kauze.

Na Tomášovo stretnutie so šéfmi Čistého dňa na pôde Úradu vlády upozornila televízia JOJ. Erik Tomáš vtedy tvrdil, že sa s nimi stretol ako poslanec a člen výboru pre sociálne veci. Liberáli upozorňovali na to, že v čase stretnutia mal byť Erik Tomáš na rokovaní parlamentu a hlasovať o zákonoch, zároveň spochybnili jeho postup, keď zverejnil list jednej z chovankýň ústavu, hoci ten bol adresovaný šéfovi nášho spravodajstva. Členovia výboru sa však prípadom odmietli zaoberať.  

"Erik Tomáš sa stretol s predstaviteľmi galantského resocializačného zariadenia, ktoré je predmetom vyšetrovania v závažnej kauze sexuálneho zneužívania maloletých, známej ako kauza Čistý deň. Tvrdil, že sa stretol ako koaličný poslanec a člen výboru NR SR pre sociálne veci, avšak k stretnutiu došlo na krajne nevhodnom mieste, a to na Úrade vlády Slovenskej republiky," zdôvodnili liberáli s tým, že Tomáš tam vykonáva funkciu poradcu predsedu vlády a podľa vyjadrenia riaditeľa zariadenia bolo predmetom ich stretnutia mediálne poradenstvo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy