Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Integrovaný informačný systém za takmer 70 miliónov eur dostal stopku
Zdielať na

Integrovaný informačný systém za takmer 70 miliónov eur dostal stopku

BRATISLAVA / Sociálna poisťovňa zastavila nákup projektu na elektronizáciu svojich služieb. Ten už súčasnému stavu informatizácie nevyhovoval a navyše by bolo problémom jeho financovanie.

Rozhodnutie Sociálnej poisťovne zrušiť verejné obstarávanie na Integrovaný informačný systém SP je autonómne, je výsledkom vlastnej hĺbkovej analýzy a rokovaní s inými orgánmi štátnej a verejnej správy. Na štvrtkovej tlačovej besede to uviedol generálny riaditeľ SP Ľubomír Vážny. "Určite nevzniklo pod údajným tlakom argumentov občianskych združení, iných aktivistov, či lobistických skupín," povedal.

Nákup informačného systému SP začal ešte v roku 2013 v rámci Operačného programu Informatizácia spoločnosti a trval až do roku 2016. V máji tohto roku na projekt upozornili aj IT špecialisti z občianskeho združenia Slovensko.Digital.

"Projektu chýbali argumenty. Predovšetkým chýbala poctivá a aktuálna štúdia, ktorá by vysvetlila zvolený postup. Hrozilo, že prostriedky budú vynaložené neefektívne, keďže podklady ešte z roku 2013 vo viacerých oblastiach nevyhovovali dnešnému stavu informatizácie," informoval Ján Hargaš zo Slovensko.Digital.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy