Pekárov na Slovensku je ako šafranu
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
BRATISLAVA / Majitelia pekárni svorne tvrdia, že na Slovensku je veľmi málo pekárov. Mnohí sa toto remeslo učia až priamo v pekárni, iní navštevujú kurzy. Výučné listy tam získavajú napríklad bývalí veterinári, či inštalatéri.
Podľa zamestnávateľov je na Slovensku veľmi málo škôl, kde sa vyučujú pekári. "Na Slovensku máme päť stredných odborných škôl, ktoré poskytujú vzdelanie v odbore pekár. Okrem toho poskytujeme aj vzdelanie v odbore cukrár-pekár. To poskytuje šesť odborných škôl," povedala hovorkyňa ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Mgr. Eva Koprená.